Sibiu

08 | 21 OCTOMBRIE 1. PREMIILE [arhitectura.6] EXPOZIȚIE ITINERANTĂ
 2. PREZENTARE „SHRINKING CITIES IN ROMANIA”
 3. PROIECȚIE DE FILME URBAN EYE, PARTENERIAT CU ASOCIAȚIA “ARTA ÎN DIALOG”
 4. ATELIER DE-A ARHITECTURA
 5. EXPOZITIE FOTOGRAFIE DE ARHITECTURA
 6. EXPOZITIE CONCURS „CASA” A STUDENTILOR SECȚIEI DE CONSERVARE ȘI RESTAURARE SIBIU A UAUIM
 7. PREZENTARE CARTE „LOCUINTA ROMÂNEASCĂ. UN FIȘIER”
 8. PREZENTARE PROIECT „UNDE LOCUIESC EU”
 9. PREZENTARE ”REABILITAREA DURABILĂ A BLOCURILOR DE LOCUINȚE TIPIZATE”
 10. PREZENTARE PROIECT „FĂGĂRAȘ ÎNSUFLEȚIT. APROPRIEREA CIVICĂ A SPAȚIILOR ABANDONATE ÎN ORAȘE ÎN DECLIN”
 11. PREZENTARE PROIECT IDENTITATE: ARHTIECTI PENTRU CARTIERUL ARHITECTILOR
 12. TREASURE HUNT ARHITECTURA
 13. TUR GHIDAT PROIECTE
 14. SPECTACOL TEATRUL BIS „ORAȘUL MEU”
PREMIILE [arhitectura.6] EXPOZIȚIE ITINERANTĂ

ITINERAREA EXPOZIȚIEI PRINCIPALE SAU ALE ALTOR COMPONENTE în toate cele 9 orașe ale Bienalei, SIBIU | RÂMNICU VÂLCEA | BRAȘOV | SF. GHEORGHE | MIERCUREA CIUC | ODORHEIUL SECUIESC | REGHIN | TG. MUREȘExpoziția de proiecte participante la concurs, alcătuită din circa 70 de proiecte, se vor itinera după următorul program:


PERIOADĂ EXPOZIȚIE – CONCURS [arhitectura.6]
SIBIU
 • 08 | 21 OCTOMBRIE


Începând cu 08 octombrie și pe parcursul lunilor octombrie, noiembrie, si decembrie, expoziția va poposi câte o săptamână în fiecare localiate (Reghin – Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc – Odorheiu Secuiesc – Târgu Mureș – Brașov – Râmnicu Vâlcea – Gheorgheni).               

Itinerările vor avea vernisaje în fiecare destinație în prima zi de expunere și se vor desfășura împreună cu evenimentele conexe alese de fiecare Filială pentru fiecare oraș în parte. Expozițiile vor fi anunțate prin comunicate de presă cu cel puțin o săptămână înaintea evenimentelor și prin communicate de presă cu 2-3 zile înaintea vernisajelor.PREZENTARE „SHRINKING CITIES IN ROMANIA”

ARH. ILINCA CONSTANTINESCU în 3 orașe – SIBIU | BRAȘOV | TG. MUREȘExpoziția Shrinking Cities în România vorbește despre declinul și contracția orașelor românești, privite ca fenomen de amploare. Datele statistice arată că majoritatea orașelor din România, de varii dimensiuni și tipuri (orașe mici turistice, industriale, orașe cu profil agricol, orașe-port la Dunăre), se confruntă astăzi cu diferite tipuri de declin: socio-cultural, economic, fizic, demografic. Jumătate din orașele țării au în acest moment cu o cincime de locuitori mai puțin decât în 1990, însă problematicii contracției (shrinkage) îi este încă acordată puțină importanță, cu toate că de la teoretizarea sa în spațiul germanic a trecut deja mai bine de un deceniu.

Reunind un grup larg de cercetători, artiști și practicieni și presărată cu diverse evenimente periodice, „Shrinking Cities în România” reprezintă o premieră în aducerea la lumină a acestui fenomen acut și omniprezent, pe care îl prezintă sub o formă atractivă și interactivă, încercând articularea unei percepții pozitive asupra unui fenomen care pare să aibă, la prima vedere, conotații exclusiv negative.

În ciuda aparențelor, fenomenul shrinking este de fapt o forță motrice a modernizării și inovației, a reutilizării, a căutării de resurse alternative, a creației artistice, a reevaluării relațiilor interumane.PROIECȚIE DE FILME URBAN EYE, PARTENERIAT CU ASOCIAȚIA “ARTA ÎN DIALOG”

în 7 orașe – SIBIU | RM. VÂLCEA | BRAȘOV | SF. GHEORGHE | GHEORGHIENI | TG. MUREȘ | REGHINUrbanEye este o platformă de idei care, pornind de la legătura dintre film și oraș, deschide discuția despre locurile în care trăim. Fiind o sursă inepuizabilă de istorii, orașul este, încă de la apariția cinematografiei, subiectul sau cadrul interogărilor regizorale. În același timp, cinematografia contribuie semnificativ la conturarea percepției noastre asupra mediului construit. De aceea, UrbanEye se dezvoltă în mai multe direcții: Festivalul de Film UrbanEye Organizat anual, în luna noiembrie, festivalul propune publicului bucureștean; proiecții de filme în premieră națională; selecții de filme curatoriate în funcție de subiectele de actualitate dezbătute în mediul internațional; discuții și ateliere despre mediul în care trăim.

Prezența Urban Eye în cadrul Bienalei va consta în proiecția a câte două filme, în două seri consecutive, în orașele Sibiu, Tg.  Mureș și Sibiu. Filmele alese se vor înscrie în tematica bienalei. Locurile de defășurare alese sunt librării sau cafenele aflate în circuitele culturale ale orașelor.ATELIER DE-A ARHITECTURA

ATELIER – DE-A ARHITECTURA ÎN CAMERA MEA ÎN 7 ORAȘE – SIBIU | RM. VÂLCEA | BRAȘOV | SF. GHEORGHE | MIERCUREA CIUC | TG. MUREȘ, REGHINCredința De-a Arhitectura este că noi construim prin educație. Iar construcția noastră crește când:

 • Copiii şi adulţii înteleg şi iubesc valorile mediul construit şi sunt activi în comunităţile lor
 • Profesioniştii mediului construit se implică prin educaţie în societate
 • În educaţie, joaca, experimentul şi creativitatea sunt luate în serios

Atelierele De-a Arhitecura contribuie la îmbogăţirea culturii arhitecturale şi urbane a societăţii româneşti actuale prin educaţia copiilor care sunt şi „formatori de opinie” ai părinţilor lor. Scopul este de a-i ajuta pe copii să înţelegă arhitectura şi mediul construit şi să facă legături între ceea ce află la şcoală şi procesele complexe care transformă locurile în care trăiesc. Ca adulţi, vor fi atât locuitori-utilizatori ai oraşelor, cât şi clienţi pentru arhitecţi, dar şi cetăţeni şi chiar factori de decizie care vor participa activ la modelarea locului în care vor trăi şi vor crea, utilizând atât moştenirea culturală, cât şi inovaţia, comunităţi cu o viaţă sănătoasă şi armonioasă.

Atelierele De-a Arhitectura pentru copii sunt gândite şi construite pentru a-i ajuta să îşi dezvolte o serie de abilităţi şi aptitudini care sunt poate mai puţin utilizate în procesul de învăţământ tradiţional:

 • aptitudinile de interpretare şi abstractizare, de reprezentare şi de exprimare vizuală, simţul  spaţial;
 • creativitatea;
 • abilitatea de a observa, de a percepe şi de a analiza critic mediul construit, identificând valorile lui şi dezvoltându-şi simţul civic şi responsabilitatea faţă de acesta şi cel natural;
 • abilităţile de colaborare, comunicare şi lucru în echipă.

De asemenea, programele sunt şi o deschidere spre un domeniu care nu apare în curricula şcolară, dar care face parte din viaţa noastră şi o influenţează. Astfel, vor cunoaşte limbajul specific arhitecturii, familiarizându-se cu reprezentările specifice acesteia şi îşi vor îmbogăţi cultura vizuală. Se va organiza câte 1 atelier de-a arhitectura în fiecare dintre cele 7 orașe menționate în duminica din cadrul săptămânii de itinerare.EXPOZITIE FOTOGRAFIE DE ARHITECTURA

ÎN 7 ORAȘE – SIBIU | RM. VÂLCEA | BRAȘOV | SF. GHEORGHE | MIERCUREA CIUC | TG. MUREȘ, REGHINTema expoziției este “Locuire”. Inițiativa se adresează tuturor arhitecților pasionați de fotografia de arhitectură, membri ai celor 3 filiale organizatoare ale Bienalei.

Avem în vedere tipărirea în format A3 și expunerea fotografiilor primilor 50 de arhitecți care vor trimite fotografii. Fotografiile vor fi trimise online, max 2/participant. În funcție de numărul arhitecților înscriși, se vor tipări și expune una sau ambele fotografii.

Expoziția va avea 50 de fotografii expuse.EXPOZITIE CONCURS „CASA” A STUDENTILOR SECȚIEI DE CONSERVARE ȘI RESTAURARE SIBIU A UAUIM

ÎN 2 ORAȘE – SIBIU | RM. VÂLCEAExpoziția Secției de conservare și restaurare Sibiu a UAUIM din cadrul Bienalei de arhitectura A6 ediția 2022 iși propune să reunească proiecte ce abordează tema locuirii contemporane inserată în situri istorice. Vor fi prezente locuințe unifamiliale propuse în micul loc neconstruit din vecinătatea zidului cetății Sibiului la răspantia străzilor Manejului și Bărbierilor, locuințe semicolective în frontul rămas deschis pe strada Constituției colț cu strada General Magheru, la limita zonei istorice a Sibiului.

O a doua secțiune a expoziției va fi dedicată proiectelor participante și premiate la patru ediții ale concursului de proiecte studențesti “CASA” ce au avut ca temă locuirea în diferite ipostaze – locuire într-o comunitate restrânsă la Iasi 2018, 3 case și o cafenea în cetatea Alba Iulia 2019, o casă pe faleza istorică a Constanței 2020 și locuințe de urgența pentru o comunitate rurală 2021.

O altă secțiune va cuprinde lucrări de licență ce se concentrează pe intervenții de restaurare și refuncționalizare a unor clădiri istorice precum gospodării rurale de factură saxonă din Transilvania sau case de oraș. Toate acestea vor fi prezentate pe suport grafic și machete.PREZENTARE CARTE „LOCUINTA ROMÂNEASCĂ. UN FIȘIER”

ARH. CRISTINA CONSTANTIN | ARH COSMIN PAVEL | ÎN 2 ORAȘE – SIBIU | RM. VÂLCEA”Locuinţa românească. Un fişier” este în primul rând o colecţie de planuri. Un atlas de case, o sumă de desene, însoţite de fotografii şi citate lapidare, care însumate descriu o bună parte din formele de locuire ce au apărut şi s-au desăvârşit în spaţiul geografic pe care îl numim astăzi România. Cartea nu se vrea a fi o istorie exhaustivă a locuinţei româneşti, ci numai un fişier, o punere împreună într-un dosar a modurilor în care s-a construit, de-a lungul timpului, casa oamenilor ce au trăit în acest teritoriu. O colecţie de fişe neinterpretate a cărei miză este aceea de a conştientiza, ordona, elibera, un precedent pe care se pot întemeia proiecţii, salturi înainte, case viitoare, care însă ştiu să asculte, să critice sau să fie atente la ceea ce timpul a şlefuit sau hazardul a permis. Lucrând, redesenând, alegând imaginile, autorii s-au gândit la un singur lucru: la bucuria descoperirii acestor planuri sau la nostalgia regăsirii lor, la puterea lor de a inspira, de a perpetua, mereu actual, modelul. În această logică a arhivei deschise, care nu își propune nicicum epuizarea unei teme, întâmplător sau nu, inițiatorii demersului s-au oprit la casa cu numărul 201.PREZENTARE PROIECT „UNDE LOCUIESC EU”

ARH. OANA SIMIONESCU | ÎN 5 ORAȘE – SIBIU | RM. VÂLCEA | BRAȘOV | SF. GHEORGHE | TG. MUREȘ72% din populația urbană a României, locuim la bloc, însă oare știm cu adevărat unde locuim? Mai mult decât atât, dacă suntem puși în postura de a achiziționa o nouă locuință, vom ști oare la ce să ne uităm pentru a găsi căminul ideal?

Ne petrecem 87% din timp în spațiul interior și o parte considerabilă a acestuia acasă (68.7%), iar acest spațiu ne influențează sănătatea, calitatea vieții și bunăstarea în moduri extrem de complexe. Cu toate acestea, puși în fața alegerii unei locuințe, punem pe primul loc criterii subiective în ciuda faptului că există nenumărate moduri obiective de a lua o decizie informată.

Acestea sunt premisele de la care s-a plecat în elaborarea conținutului acestui ghid, un material educațional care va ajuta cititorii să își înțeleagă nevoile subiective de identitate și spațiu și să își creeze o grilă de evaluare obiectivă pentru alegerea viitorului cămin.

Ghidul să concentrează exclusiv pe locuirea colectivă și pe caracteristicile unui apartament, acesta fiind unul dintre cele mai căutate și vândute produse imobiliare actuale.PREZENTARE ”REABILITAREA DURABILĂ A BLOCURILOR DE LOCUINȚE TIPIZATE”

ARH. CATALINA BOCAN | ÎN 1 ORAȘ – SIBIUPornind de la un fond construit majoritar care necesită îmbunătățiri, lucrarea ”Reabilitarea durabilă a blocurilor de locuințe tipizate” propune o soluție de reabilitare a blocurilor ”comuniste”, complet diferită de practica actuală din România, dar în concordanță cu ceea ce experimentează alte țări europene. 

Contextul de referință: Evoluția tehnologică și introducerea criteriilor de performanță energetică în domeniul construcțiilor permit realizarea unei variante contemporane de supraetajare (”mansardare„) a unuia dintre cele mai răspândite imobile tip din țara noastră.

Idei aduse în atenția publicului:

 • utilizarea unor materiale compozite și în principal a betonului armat pentru structura noului nivel (cadru prefabricat cu secțiune redusă) – pentru aplicabilitate la scară largă, prefabricare, repetabilitate, montaj rapid, rezistență ridicată la foc, organizare arhitecturală liberă a noului etaj, durabilitate;
 • existentă – reazem rigid fără monolitizare – prin intermediul unei piese metalice speciale și trei variante de armare diferită pentru elementele componente ale cadrului (trei stâlpi și două grinzi). Sunt menționate încercările structurale experimentale asupra sistemului de relaționare ”vechi” – nou, din care a reieșit că prinderea punctuală, nemonolitizată este posibilă și afectează foarte puțin ocupanții imobilului pe durata execuției.
 • beneficiile tipizării (panouri prefabricate, apartamente, aspect exterior, etc.) în fondul construit existent al locuințelor colective, pentru proiecte ample care se pot apoi aplica în toată țara.


PREZENTARE “CARTIERELE SOCIALISTE DIN TÂRGU-MUREȘ. REGENERARE URBANĂ ȘI REABILITARE ARHITECTURALĂ”Pentru formularea unui cadru teoretic pe baza căruia să fie analizate locuințele colective construite în perioada socialistă în Târgu-Mureș, lucrarea caută, pe de o parte, să definească regenerarea urbană în accepțiune contemporană și pe de altă parte să enunțe palierele/factorii de regenerare urbană și reabilitare arhitecturală pliabile pe dezvoltările socialiste de locuințe colective.  

Lucrarea chestionează o schimbare metodologică diferită de perspectiva comună care echivalează „regenerarea” sau noua formă a orașelor din perioada socialistă cu demolarea clădirilor sau cu distrugerea patrimoniului. În schimb, sugerează abordarea subiectului ținând cont de planificarea și dezvoltarea (urbană), acordând atenție cadrelor arhitecturale, conceptuale și instituționale ale vremii. Argumentul principal se bazează pe presupunerea că reducerea sensului mediului construit istoric la unul cultural ignoră nu doar dezbaterile mai complexe privind semnificația acestuia, ci și discursurile profesionale în schimbare asupra valorii patrimoniului construit în deceniile postbelice.PREZENTARE PROIECT „FĂGĂRAȘ ÎNSUFLEȚIT. APROPRIEREA CIVICĂ A SPAȚIILOR ABANDONATE ÎN ORAȘE ÎN DECLIN”

EC. URB. MARINA BATOG | URB. ANA MARIA ELIAN | ÎN 2 ORAȘE – SIBIU, BRAȘOVCum a apărut și ce presupune mișcarea urban commons?

De ce e important fenomenul pentru provocările cu care se confruntă orașele noastre?

Ce fel de instrumente și modele de colaborare au fost puse în practică în alte orașe europene pentru valorificarea spațiilor abandonate din oraș?

Cum pot sprijini administrațiile publice inițiative cetățenești de regenerare și îngrijire a spațiilor abandonate din oraș? Ce instrumente legale și instituționale pot fi create în acest sens?

Cum pot astfel de spații co-guvernate de cetățeni să fie sustenabile?

Evenimentul prezintă proiectul „Făgăraș Însuflețit. Aproprierea civică a spațiilor abandonate în orașe în declin”, care provoacă locuitorii – în special tinerii – să se implice în reconversia unor spații latente din oraș (spații părăsite, sub/neutilizate) și care are ca sursă de inspirație conceptul de urban commons. Mai multe informații despre proiect pot fi găsite pe site-ul: www.incredereinfagaras.ro.

Proiectul a fost inițat de către Asociația Make Better, în parteneriat cu Fundația Comunitară Țara Făgărașului și organizația OPEN Transformation.PREZENTARE PROIECT IDENTITATE: ARHTIECTI PENTRU CARTIERUL ARHITECTILOREvenimentul va contribui la diseminarea rezultatelor proiectului cultural IDentitate: arhitecti pentru Cartierul Arhitectilor” implementat de OAR Filiala Sibiu-Vâlcea în 2021 și, în același timp, va oferi o bază de discuție pe tema Bienalei. Adresat comunității Cartierului Arhitecților aflat în orașul Cisnădie, în imediata proximitate a Municipiului Sibiu, proiectul a avut 3 direcții de intervenții:

Identitatea cartierului, urmărind construirea unei identități în acord cu valoarea și contribuția adusă arhitecturii și urbanismului românesc de către arhitecții ai căror nume au fost folosite în nomenclatorul stradal. 

Organismul cartierului – explicarea “rețetei” unui cartier, a elementelor construite și neconstruite componente și a rolurilor actorilor urbani în dezvoltarea și administrarea cartierului. Partenerul proiectului, Asociația pentru Tranziție Urbană – ATU, prin programul URBOTECA, a explicat abc-ul urbanismului și dezvoltării urbane prin informații disponibile online și prin activitățile din cadrul atelierului-resursă pe care l-a coordonat în cadrul evenimentului proiectului, în cartier.

Explorarea cartierului într-o manieră participativă cu scopul de a identifica calitățile și neajunsurile acestuia, în pregatirea unor proiecte și intervenții de ameliorare a calității vieții în cartier.TREASURE HUNT ARHITECTURA


Evenimentul își propune să animeze Bienala de arhitectură într-un mod interactiv. Desfășurat de-a lungul unui traseu urban menit să pună în evidență texturile urbane, “vânătoarea de comori” testează cunoștințele de teoria și istoria arhitecturii, dar și cunoașterea locului în care se află actorii implicați. Astfel, traseul ia forma unei povești cu încercări și ghicitori.

Va reuni maxim 12 echipe (formate din 2-4 participanți). O echipă este preferabil să îndeplinească cât mai multe aptitudini necesare rezolvării probelor (atenţie la detalii, rezistenţă fizică, aptitudini bune de vânzare etc).

Probele nu se cunoasc în prealabil, ele sunt descoperite pe parcursul concursului şi trebuiesc rezolvate fără ajutorul telefoanelor şi informaţiilor online. Oricum, informaţia online nu ajută cu nimic în acest concurs, echipele fiind obligate să parcură întregul traseu pentru a descoperi răspunsul la întrebările din probe. 

Echipele au posibilitatea de a primi ajutorul oamenilor de pe stradă. După fiecare probă rezolvată, echipelor le este înmânat (sau îl descoperă singure) un plic sigilat în care stă scris un indiciu pentru a ajunge la următoarea probă.

Probele: Concursul este împărţit în mai multe etape: traseul militar (un traseu ce presupune descoperirea de zidurilor şi turnurilor de apărare, a clădirilor importante strategic în istoria sibiului ş.a.); traseul civil (un traseu prin care participanţii află informaţii despre personalităţile istorice ce au locuit în Sibiu, descoperind totodată arhitectura oraşului); traseul confesiunilor (prin care se descoperă că pe o rază de câteva sute de metri, în Sibiu există biserici ale tuturor confesiunilor); traseul cultural şi altele.

Desemnarea câștigătorilor: Fiind un concurs contra-timp, câştigătorii vor fi aleşi cei ce ajung primii la Finish și au răspuns corect la cele mai multe întrebări legate de arhitectura oraşului. Probele din concurs sunt astfel gândite încât atenţia la detalii este foarte importantă, o echipă rapidă care însă nu a descoperit toate indiciile putând fi cu uşurinţă detronată. Orice răspuns greşit aduce o penalizare de 5 minute la timpul final obţinut.TUR GHIDAT PROIECTE

2 ORAȘE – SIBIU | BRAȘOVTururi ghidate la casele premiate sau nominalizate în ediția actuală a bienalei sau în cele anterioare. Acest tip de eveniment, care a avut succes în editiile trecute, are darul de a explica publicului larg arhitectura contemporană, iar arhitecților de a le împărtăși experiențe noi.SPECTACOL TEATRUL BIS „ORAȘUL MEU”

1 ORAȘ – SIBIUUn spectacol de teatru comunitar, adaptat obiectivelor și direcțiilor de intervenție ale proiectului, care să cuprindă și o dimensiune educațională în sensul asumării puterii de implicare în comunitate.

Un spectacol particularizat pentru proiectul cultural “Identitate: arhitecți pentru Cartierul Arhitecților” implementat în 2021. Patru actori tineri care au copilărit în cartiere diferite ale orașului. Amintirile lor. Subiective. Intime. Personale. Universale. Muzică live, compusă și interpretată chiar de protagoniști. Bună dispoziție. Haz. Uneori de necaz. Comedie.


Expoziția Secției de conservare și restaurare Sibiu a UAUIM din cadrul Bienalei de arhitectura A6 ediția 2022 iși propune să reunească proiecte ce abordează tema locuirii contemporane inserată în situri istorice. Vor fi prezente locuințe unifamiliale propuse în micul loc neconstruit din vecinătatea zidului cetății Sibiului la răspantia străzilor Manejului și Bărbierilor, locuințe semicolective în frontul rămas deschis pe strada Constituției colț cu strada General Magheru, la limita zonei istorice a Sibiului. O a doua secțiune a expoziției va fi dedicată proiectelor participante și premiate la patru ediții ale concursului de proiecte studențesti “CASA” ce au avut ca temă locuirea în diferite ipostaze – locuire într-o comunitate restrânsă la Iasi 2018, 3 case și o cafenea în cetatea Alba Iulia 2019, o casă pe faleza istorică a Constanței 2020 și locuințe de urgența pentru o comunitate rurală 2021. O altă secțiune va cuprinde lucrări de licență ce se concentrează pe intervenții de restaurare și refuncționalizare a unor clădiri istorice precum gospodării rurale de factură saxonă din Transilvania sau case de oraș. Toate acestea vor fi prezentate pe suport grafic și machete.


ORGANIZATOR

 

 

Proiect finanțat din timbrul arhitecturii

 

PARTENER PRINCIPAL

 

Sunteți în căutarea unei soluții BIM?

CONSOFT vă ajută să găsiți alegerea optimă.

Misiunea CONSOFT — ca partener de software — este să vă ajutăm să fiți mai productivi și nu în ultimul rând mai eficienți în activitatea dvs. profesională. Sprijinim echipele de specialiști în privința utilizării tehnologiilor și le ținem la curent cu inovațiile care apar în ritm alert. 

Oferim industriei construcțiilor soluții software BIM, servicii personalizate și cunoștințe acumulate pe termen lung. Deținem tehnologii care oferă diferiților specialiști participarea într-un flux de lucru OPEN BIM fără bătăi de cap și fără compromisuri.

CONSOFT este unic distribuitor în România al soluțiilor software oferite de firma Graphisoft — Archicad, BIMx, BIMcloud și DDScad.

Conform Institutului de Arhitectură din Australia: “Răspândirea BIM-ului în industrie va îndemna profesioniștii la o formare continuă privind tehnologii, fluxuri de lucru și protocoale”.

Având o echipă cu experiență de peste 25 de ani, CONSOFT vă oferă cursuri de inițiere și perfecționare în programele BIM Archicad, Tekla Structures, AxisVM, Solibri și vă furnizează servicii de consultanță în înțelegerea și implementarea metodei de lucru OPEN BIM.

Mai multe detalii pe https://www.consoft.ro

 

PARTENERI

 

peste 200 de ani de inovație!

Cu prezență în 28 de țări și având 216 puncte de producție, Wienerberger Group este cel mai mare producător de blocuri ceramice din lume (POROTHERM), producător și furnizor de cărămidă aparentă și placaj ceramic (TERCA), lider de piață în Europa pentru țiglă ceramică (TONDACH) și pentru pavaje de beton (SEMMERLOCK) în Europa Centrala și de Est. În sisteme de țevărie (țevile ceramice STEINZEUG-KERAMO și țevile de plastic PIPELIFE) compania este unul dintre principalii furnizori europeni.

Povestea de succes a grupului a început în Austria în urmă cu peste 200 de ani, iar în România suntem prezenți din 1998. Wienerberger are în România 7 fabrici – 4 unități de producție de cărămidă și 3 unități de producție de pavaje. Avem peste 520 angajați și o rețea de distribuție la nivel național. De asemenea, exportăm produsele noastre în Ungaria, Republica Moldova și Bulgaria.

Ne dorim în continuare ca succesul nostru să fie bazat pe calitate excepțională și pe inovație. Tehnologiile de ultimă oră și experții din domeniu implicați în procesul de producție sunt garanția că produsele finale obținute sunt potrivite proiectelor arhitectonice moderne, performante energetic și mai ales sustenabile.

Mai multe detalii pe www.wienerberger.ro

 

 


ALUKÖNIGSTAHL este un furnizor de sisteme de cea mai înaltă calitate din aluminiu, oțel și plastic, precum și componente pentru realizarea arhitecturii contemporane, eficiente din punct de vedere energetic. Astfel susține proiecte de clădiri durabile.

ALUKÖNIGSTAHL operează în România din 1995 și cooperează îndeaproape cu cei mai experimentați producători de construcții de fațade, ferestre și uși de pe piața românească. De mai bine de 60 de ani suntem dealeri exclusivi cu doi producători de sisteme de top: Schüco international KG, lider mondial în sisteme de aluminiu, și Jansen AG, specialist în sisteme de profile din oțel. Această cooperare și dezvoltarea produselor specifice au ajutat ALUKÖNIGSTAHL să devină lider în tehnologie și inovare. Lista de referințe a companiei noastre include numeroase proiecte de birouri, rezidențiale, retail și hoteluri din toată România.

Pe lângă gama extrem de larga de produse care acoperă toate elementele anvelopelor clădirii: ferestre, usi, pereti cortina si luminatoare, sisteme de umbrire, usi rezistente la foc, sisteme de automatizare, oferim o mulțime de servicii dedicate arhitecților, investitorilor și dezvoltatorilor imobiliari, cu competență extinsă de servicii în toate fazele unui proiect de construcție. Compania noastră dispune de echipe de consultanta care dezvolta produse noi și oferă argumente decisive pentru alegerea componentelor optime de sistem pentru un anumit proiect de construcție.

Pentru informații detaliate despre produsele și serviciile noastre, accesați pagina noastră web: www.alukoenigstahl.ro.

 
PARTENER MEDIA

[arhitectura.6]