Miercurea Ciuc

11 | 18 NOIEMBRIE  1. VERNISAJ
  2. ATELIER DE-A ARHITECTURA PENTRU COPII
  3. EXPOZITIE FOTOGRAFIE DE ARHITECTURA


VERNISAJ
PROMENADA DIN FATA TEATRULUI MUNICIPAL CSIKI JATEKSZIN

11 NOIEMBRIE | ORA 18
ATELIER DE-A ARHITECTURA
CINEMATOGRAFUL CSIKI MOZI

12 NOIEMBRIE | ORA 11Credința De-a Arhitectura este că noi construim prin educație. Iar construcția noastră crește când:

  • Copiii şi adulţii înteleg şi iubesc valorile mediul construit şi sunt activi în comunităţile lor
  • Profesioniştii mediului construit se implică prin educaţie în societate
  • În educaţie, joaca, experimentul şi creativitatea sunt luate în serios

Atelierele De-a Arhitecura contribuie la îmbogăţirea culturii arhitecturale şi urbane a societăţii româneşti actuale prin educaţia copiilor care sunt şi „formatori de opinie” ai părinţilor lor. Scopul este de a-i ajuta pe copii să înţelegă arhitectura şi mediul construit şi să facă legături între ceea ce află la şcoală şi procesele complexe care transformă locurile în care trăiesc. Ca adulţi, vor fi atât locuitori-utilizatori ai oraşelor, cât şi clienţi pentru arhitecţi, dar şi cetăţeni şi chiar factori de decizie care vor participa activ la modelarea locului în care vor trăi şi vor crea, utilizând atât moştenirea culturală, cât şi inovaţia, comunităţi cu o viaţă sănătoasă şi armonioasă.

Atelierele De-a Arhitectura pentru copii sunt gândite şi construite pentru a-i ajuta să îşi dezvolte o serie de abilităţi şi aptitudini care sunt poate mai puţin utilizate în procesul de învăţământ tradiţional:

  • aptitudinile de interpretare şi abstractizare, de reprezentare şi de exprimare vizuală, simţul  spaţial;
  • creativitatea;
  • abilitatea de a observa, de a percepe şi de a analiza critic mediul construit, identificând valorile lui şi dezvoltându-şi simţul civic şi responsabilitatea faţă de acesta şi cel natural;
  • abilităţile de colaborare, comunicare şi lucru în echipă.

De asemenea, programele sunt şi o deschidere spre un domeniu care nu apare în curricula şcolară, dar care face parte din viaţa noastră şi o influenţează. Astfel, vor cunoaşte limbajul specific arhitecturii, familiarizându-se cu reprezentările specifice acesteia şi îşi vor îmbogăţi cultura vizuală. Se va organiza câte 1 atelier de-a arhitectura în fiecare dintre cele 7 orașe menționate în duminica din cadrul săptămânii de itinerare.

Ți-ar plăcea să locuiești într-un oraș străbătut de muuuuulte canale de apă?

Dar într-un oraș îmbrățișat de ape?

Dacă ai fi o stradă în orașul imaginat de tine, cum ar arăta clădirile tale?

Dacă ai fi o casă, cu ce materiale ai fi îmbrăcată ca să reziști la apă?

Dacă ai fi locuitor în oraș, cum te-ai deplasa de colo-colo?

Imaginează-ți propriul oraș îmbrățișat de ape în care ți-ar plăcea să locuiești! Te provocăm să desenezi o hartă turistică a orașului tău! Desenează sau scrie povestea orașului așa cum vrei să îl prezinți unui prieten venit în vizită. Nu uita să dai un nume orașului.


Cine?
Copii de 6-12 ani
Ce?


Asociaţia De-a Arhitectura organizează pe 12 noiembrie 2022, în parteneriat cu Filiala Teritorială Sibiu-Vâlcea a Ordinului Arhitecților din România și Filiala Teritorială Brașov-Covasna-Harghita a Ordinului Arhitecților din România, atelierul „Orașe cu străzi pe ape” dedicat copiilor de 6-12 ani, în cadrul Bienalei de arhitectură Arhitectura.6.
În orașul tău străbătut de ape, cum arată școlile, locurile de joacă, restaurantele sau piețele? Ce alte clădiri mai există în orașul tău? Cu ce se deplasează poliția? Cum arată ambulanța din orașul tău? Cum arată stațiile de alimentare sau de încărcare? Dacă ai fi o pasăre în zbor, cum ai vedea orașul de la nivelul norilor? Ce formă are? Cum se intersectează canalele șerpuite? Dacă ai fi un pod, cum ai arăta?

Atelierul este îndrumat de arh. Eszter Pongracz.

Atelierul a fost creat de: arh. Aurelia Axente-Stan și arh. Ioana Rizea.

Grafica aparţine: arh. Veronica Sava.


Cum?

Înscrierile se realizează pe platforma De-a arhitectura, aici:

https://portal.de-a-arhitectura.ro/main/events/245/details

în limita celor 20 de locuri disponibile. Pentru a rezerva un loc este nevoie să vă faceți un cont pe platformă, cont care poate fi folosit ulterior pentru alte înscrieri.

Atelierul este gratuit.

Despre activitățile noastre aflați mai ușor și dacă vă înscrieți la newsletterul lunar:

Doza De-a arhitectura, pe site-ul nostru, în partea de jos a paginii:

http://www.de-a-arhitectura.ro

Vă aşteptăm alături de noi să păşim împreună într-o nouă lume, aceea a arhitecturii şi a imaginației!EXPOZITIE FOTOGRAFIE DE ARHITECTURA
CINEMATOGRAFUL CSIKI MOZI

12 NOIEMBRIE | ORA 11Expoziția are 39 de fotografii expuse.ORGANIZATOR

 

 

Proiect finanțat din timbrul arhitecturii

 

PARTENER PRINCIPAL

 

Sunteți în căutarea unei soluții BIM?

CONSOFT vă ajută să găsiți alegerea optimă.

Misiunea CONSOFT — ca partener de software — este să vă ajutăm să fiți mai productivi și nu în ultimul rând mai eficienți în activitatea dvs. profesională. Sprijinim echipele de specialiști în privința utilizării tehnologiilor și le ținem la curent cu inovațiile care apar în ritm alert. 

Oferim industriei construcțiilor soluții software BIM, servicii personalizate și cunoștințe acumulate pe termen lung. Deținem tehnologii care oferă diferiților specialiști participarea într-un flux de lucru OPEN BIM fără bătăi de cap și fără compromisuri.

CONSOFT este unic distribuitor în România al soluțiilor software oferite de firma Graphisoft — Archicad, BIMx, BIMcloud și DDScad.

Conform Institutului de Arhitectură din Australia: “Răspândirea BIM-ului în industrie va îndemna profesioniștii la o formare continuă privind tehnologii, fluxuri de lucru și protocoale”.

Având o echipă cu experiență de peste 25 de ani, CONSOFT vă oferă cursuri de inițiere și perfecționare în programele BIM Archicad, Tekla Structures, AxisVM, Solibri și vă furnizează servicii de consultanță în înțelegerea și implementarea metodei de lucru OPEN BIM.

Mai multe detalii pe https://www.consoft.ro

 

PARTENERI

 

peste 200 de ani de inovație!

Cu prezență în 28 de țări și având 216 puncte de producție, Wienerberger Group este cel mai mare producător de blocuri ceramice din lume (POROTHERM), producător și furnizor de cărămidă aparentă și placaj ceramic (TERCA), lider de piață în Europa pentru țiglă ceramică (TONDACH) și pentru pavaje de beton (SEMMERLOCK) în Europa Centrala și de Est. În sisteme de țevărie (țevile ceramice STEINZEUG-KERAMO și țevile de plastic PIPELIFE) compania este unul dintre principalii furnizori europeni.

Povestea de succes a grupului a început în Austria în urmă cu peste 200 de ani, iar în România suntem prezenți din 1998. Wienerberger are în România 7 fabrici – 4 unități de producție de cărămidă și 3 unități de producție de pavaje. Avem peste 520 angajați și o rețea de distribuție la nivel național. De asemenea, exportăm produsele noastre în Ungaria, Republica Moldova și Bulgaria.

Ne dorim în continuare ca succesul nostru să fie bazat pe calitate excepțională și pe inovație. Tehnologiile de ultimă oră și experții din domeniu implicați în procesul de producție sunt garanția că produsele finale obținute sunt potrivite proiectelor arhitectonice moderne, performante energetic și mai ales sustenabile.

Mai multe detalii pe www.wienerberger.ro

 

 


ALUKÖNIGSTAHL este un furnizor de sisteme de cea mai înaltă calitate din aluminiu, oțel și plastic, precum și componente pentru realizarea arhitecturii contemporane, eficiente din punct de vedere energetic. Astfel susține proiecte de clădiri durabile.

ALUKÖNIGSTAHL operează în România din 1995 și cooperează îndeaproape cu cei mai experimentați producători de construcții de fațade, ferestre și uși de pe piața românească. De mai bine de 60 de ani suntem dealeri exclusivi cu doi producători de sisteme de top: Schüco international KG, lider mondial în sisteme de aluminiu, și Jansen AG, specialist în sisteme de profile din oțel. Această cooperare și dezvoltarea produselor specifice au ajutat ALUKÖNIGSTAHL să devină lider în tehnologie și inovare. Lista de referințe a companiei noastre include numeroase proiecte de birouri, rezidențiale, retail și hoteluri din toată România.

Pe lângă gama extrem de larga de produse care acoperă toate elementele anvelopelor clădirii: ferestre, usi, pereti cortina si luminatoare, sisteme de umbrire, usi rezistente la foc, sisteme de automatizare, oferim o mulțime de servicii dedicate arhitecților, investitorilor și dezvoltatorilor imobiliari, cu competență extinsă de servicii în toate fazele unui proiect de construcție. Compania noastră dispune de echipe de consultanta care dezvolta produse noi și oferă argumente decisive pentru alegerea componentelor optime de sistem pentru un anumit proiect de construcție.

Pentru informații detaliate despre produsele și serviciile noastre, accesați pagina noastră web: www.alukoenigstahl.ro.

 
PARTENER MEDIA

[arhitectura.6]