30 NOIEMBRIE | 08 DECEMBRIE
- EXPOZITIE FOTOGRAFIE DE ARHITECTURA
- VERNISAJ
- ATELIER DE-A ARHITECTURA PENTRU COPII
- TREASURE HUNT ARHITECTURA
- PROIECȚIE DE FILME URBAN EYE, PARTENERIAT CU ASOCIAȚIA “ARTA ÎN DIALOG”
01 DECEMBRIE | 08 DECEMBRIE
Tema expoziției este “Locuire”.
Inițiativa s-a adresat tuturor arhitecților pasionați de fotografia de arhitectură, membri ai celor 3 filiale organizatoare ale Bienalei.
Expoziția are 39 de fotografii expuse.
05 DECEMBRIE | ORA 18
07 DECEMBRIE | ORA 10
Credința De-a Arhitectura este că noi construim prin educație. Iar construcția noastră crește când:
- Copiii şi adulţii înteleg şi iubesc valorile mediul construit şi sunt activi în comunităţile lor
- Profesioniştii mediului construit se implică prin educaţie în societate
- În educaţie, joaca, experimentul şi creativitatea sunt luate în serios
Atelierele De-a Arhitecura contribuie la îmbogăţirea culturii arhitecturale şi urbane a societăţii româneşti actuale prin educaţia copiilor care sunt şi „formatori de opinie” ai părinţilor lor. Scopul este de a-i ajuta pe copii să înţelegă arhitectura şi mediul construit şi să facă legături între ceea ce află la şcoală şi procesele complexe care transformă locurile în care trăiesc. Ca adulţi, vor fi atât locuitori-utilizatori ai oraşelor, cât şi clienţi pentru arhitecţi, dar şi cetăţeni şi chiar factori de decizie care vor participa activ la modelarea locului în care vor trăi şi vor crea, utilizând atât moştenirea culturală, cât şi inovaţia, comunităţi cu o viaţă sănătoasă şi armonioasă.
Atelierele De-a Arhitectura pentru copii sunt gândite şi construite pentru a-i ajuta să îşi dezvolte o serie de abilităţi şi aptitudini care sunt poate mai puţin utilizate în procesul de învăţământ tradiţional:
- aptitudinile de interpretare şi abstractizare, de reprezentare şi de exprimare vizuală, simţul spaţial;
- creativitatea;
- abilitatea de a observa, de a percepe şi de a analiza critic mediul construit, identificând valorile lui şi dezvoltându-şi simţul civic şi responsabilitatea faţă de acesta şi cel natural;
- abilităţile de colaborare, comunicare şi lucru în echipă.
De asemenea, programele sunt şi o deschidere spre un domeniu care nu apare în curricula şcolară, dar care face parte din viaţa noastră şi o influenţează. Astfel, vor cunoaşte limbajul specific arhitecturii, familiarizându-se cu reprezentările specifice acesteia şi îşi vor îmbogăţi cultura vizuală. Se va organiza câte 1 atelier de-a arhitectura în fiecare dintre cele 7 orașe menționate în duminica din cadrul săptămânii de itinerare.
08 DECEMBRIE | ORA 15
Evenimentul își propune să animeze Bienala de arhitectură într-un mod interactiv. Desfășurat de-a lungul unui traseu urban menit să pună în evidență texturile urbane, “vânătoarea de comori” testează cunoștințele de teoria și istoria arhitecturii, dar și cunoașterea locului în care se află actorii implicați. Astfel, traseul ia forma unei povești cu încercări și ghicitori.
Va reuni maxim 12 echipe (formate din 2-4 participanți). O echipă este preferabil să îndeplinească cât mai multe aptitudini necesare rezolvării probelor (atenţie la detalii, rezistenţă fizică, aptitudini bune de vânzare etc).
Probele nu se cunoasc în prealabil, ele sunt descoperite pe parcursul concursului şi trebuiesc rezolvate fără ajutorul telefoanelor şi informaţiilor online. Oricum, informaţia online nu ajută cu nimic în acest concurs, echipele fiind obligate să parcură întregul traseu pentru a descoperi răspunsul la întrebările din probe.
Echipele au posibilitatea de a primi ajutorul oamenilor de pe stradă. După fiecare probă rezolvată, echipelor le este înmânat (sau îl descoperă singure) un plic sigilat în care stă scris un indiciu pentru a ajunge la următoarea probă.
Probele: Concursul este împărţit în mai multe etape: traseul militar (un traseu ce presupune descoperirea de zidurilor şi turnurilor de apărare, a clădirilor importante strategic în istoria sibiului ş.a.); traseul civil (un traseu prin care participanţii află informaţii despre personalităţile istorice ce au locuit în Sibiu, descoperind totodată arhitectura oraşului); traseul confesiunilor (prin care se descoperă că pe o rază de câteva sute de metri, în Sibiu există biserici ale tuturor confesiunilor); traseul cultural şi altele.
Desemnarea câștigătorilor: Fiind un concurs contra-timp, câştigătorii vor fi aleşi cei ce ajung primii la Finish și au răspuns corect la cele mai multe întrebări legate de arhitectura oraşului. Probele din concurs sunt astfel gândite încât atenţia la detalii este foarte importantă, o echipă rapidă care însă nu a descoperit toate indiciile putând fi cu uşurinţă detronată. Orice răspuns greşit aduce o penalizare de 5 minute la timpul final obţinut.
08 DECEMBRIE | ORA 18
UrbanEye este o platformă de idei care, pornind de la legătura dintre film și oraș, deschide discuția despre locurile în care trăim. Fiind o sursă inepuizabilă de istorii, orașul este, încă de la apariția cinematografiei, subiectul sau cadrul interogărilor regizorale. În același timp, cinematografia contribuie semnificativ la conturarea percepției noastre asupra mediului construit. De aceea, UrbanEye se dezvoltă în mai multe direcții: Festivalul de Film UrbanEye Organizat anual, în luna noiembrie, festivalul propune publicului bucureștean; proiecții de filme în premieră națională; selecții de filme curatoriate în funcție de subiectele de actualitate dezbătute în mediul internațional; discuții și ateliere despre mediul în care trăim.
Proiect finanțat din timbrul arhitecturii
Sunteți în căutarea unei soluții BIM?
CONSOFT vă ajută să găsiți alegerea optimă.
Misiunea CONSOFT — ca partener de software — este să vă ajutăm să fiți mai productivi și nu în ultimul rând mai eficienți în activitatea dvs. profesională. Sprijinim echipele de specialiști în privința utilizării tehnologiilor și le ținem la curent cu inovațiile care apar în ritm alert.
Oferim industriei construcțiilor soluții software BIM, servicii personalizate și cunoștințe acumulate pe termen lung. Deținem tehnologii care oferă diferiților specialiști participarea într-un flux de lucru OPEN BIM fără bătăi de cap și fără compromisuri.
CONSOFT este unic distribuitor în România al soluțiilor software oferite de firma Graphisoft — Archicad, BIMx, BIMcloud și DDScad.
Conform Institutului de Arhitectură din Australia: “Răspândirea BIM-ului în industrie va îndemna profesioniștii la o formare continuă privind tehnologii, fluxuri de lucru și protocoale”.
Având o echipă cu experiență de peste 25 de ani, CONSOFT vă oferă cursuri de inițiere și perfecționare în programele BIM Archicad, Tekla Structures, AxisVM, Solibri și vă furnizează servicii de consultanță în înțelegerea și implementarea metodei de lucru OPEN BIM.
Mai multe detalii pe https://www.consoft.ro
peste 200 de ani de inovație!
Cu prezență în 28 de țări și având 216 puncte de producție, Wienerberger Group este cel mai mare producător de blocuri ceramice din lume (POROTHERM), producător și furnizor de cărămidă aparentă și placaj ceramic (TERCA), lider de piață în Europa pentru țiglă ceramică (TONDACH) și pentru pavaje de beton (SEMMERLOCK) în Europa Centrala și de Est. În sisteme de țevărie (țevile ceramice STEINZEUG-KERAMO și țevile de plastic PIPELIFE) compania este unul dintre principalii furnizori europeni.
Povestea de succes a grupului a început în Austria în urmă cu peste 200 de ani, iar în România suntem prezenți din 1998. Wienerberger are în România 7 fabrici – 4 unități de producție de cărămidă și 3 unități de producție de pavaje. Avem peste 520 angajați și o rețea de distribuție la nivel național. De asemenea, exportăm produsele noastre în Ungaria, Republica Moldova și Bulgaria.
Ne dorim în continuare ca succesul nostru să fie bazat pe calitate excepțională și pe inovație. Tehnologiile de ultimă oră și experții din domeniu implicați în procesul de producție sunt garanția că produsele finale obținute sunt potrivite proiectelor arhitectonice moderne, performante energetic și mai ales sustenabile.
Mai multe detalii pe www.wienerberger.ro
ALUKÖNIGSTAHL este un furnizor de sisteme de cea mai înaltă calitate din aluminiu, oțel și plastic, precum și componente pentru realizarea arhitecturii contemporane, eficiente din punct de vedere energetic. Astfel susține proiecte de clădiri durabile.
ALUKÖNIGSTAHL operează în România din 1995 și cooperează îndeaproape cu cei mai experimentați producători de construcții de fațade, ferestre și uși de pe piața românească. De mai bine de 60 de ani suntem dealeri exclusivi cu doi producători de sisteme de top: Schüco international KG, lider mondial în sisteme de aluminiu, și Jansen AG, specialist în sisteme de profile din oțel. Această cooperare și dezvoltarea produselor specifice au ajutat ALUKÖNIGSTAHL să devină lider în tehnologie și inovare. Lista de referințe a companiei noastre include numeroase proiecte de birouri, rezidențiale, retail și hoteluri din toată România.
Pe lângă gama extrem de larga de produse care acoperă toate elementele anvelopelor clădirii: ferestre, usi, pereti cortina si luminatoare, sisteme de umbrire, usi rezistente la foc, sisteme de automatizare, oferim o mulțime de servicii dedicate arhitecților, investitorilor și dezvoltatorilor imobiliari, cu competență extinsă de servicii în toate fazele unui proiect de construcție. Compania noastră dispune de echipe de consultanta care dezvolta produse noi și oferă argumente decisive pentru alegerea componentelor optime de sistem pentru un anumit proiect de construcție.
Pentru informații detaliate despre produsele și serviciile noastre, accesați pagina noastră web: www.alukoenigstahl.ro.