Intenția mea a fost să creez o casă cu cea mai simplă formă, care are ca și nucleu dimensiunile/proporțiile casei tradiționale, cu implementări moderne. Totodată am vrut să evidențiez frumesețea lucrurilor minimale, și să scap de formalismul nejustificat – care distruge relația și imaginea dintre sat și oraș.
Am vrut un proiect care se poate tipiza și reinterpreta astfel încât nucleul exterior să nu fie distrus, și să poată fi implementat în zone diferite, la nevoi diferite. Aspectul minimalist este accentuat de acoperișul în două ape, cu un volum simplu care surprinde detalii artizanate și profunde.
Un detaliu important a fost să fac o fereastră de acoperiș în formă de cerc, care este o provocare tehnologică, și totodată reprezintă un simbol important. Lucrarea a luat contur datorită unui sculptor, care m-a ajutat să modelăm o machetă, iar apoi să o și fabricăm. Cercul în sine nu este un cerc, ci o elipsă care este alcătuită din 56 de bucăti triunghiulare (28 / 28 opuse una față de alta) care au două unghiuri și mărimi diferite și se îmbină între ele cu ajutorul unui lemn prefabricat. Cu ajutorul triunghiurilor trebuia să producem elipsa astfel încât la final să fie o îmbinare perfectă.
Ca și aspect final, am lăsat șpaletul de fereastră ca să iasă din planul tavanului cu 3 cm, pentru a fi mai prezent în aspectul interior.
În contextul pandemic, un obiect de uz comun creat pentru a sta împreună la taclale, o simplă bancă, este și el „virusat”.
Experiența conviețuirii împreună, dar distanțați, este pretextul transformării obiectului banal într-unul de artă, ce se expune pe sine.
Mai mult decât un obiect de design practic, mobilier ce poate fi folosit în locurile supuse restricțiilor de distanțare socială (muzee, galerii de artă, spații publice), Corona Museum Bench este un simbol. A sta pe bancă devine o experiență singulară, prin care este revendicat spațiul vital în mulțime.
Corona Museum Bench este totodată o pastilă de haz, ce se amuză pe seama întregii experiențe sociale cauzată de circumstanțele pandemice.
Creată folosind un robot pe 7 axe, banca este sculptată din lemn local de zâmbru (Pinus Cembra) obținut din surse regenerabile.
Căsuța plutitoare printre crengi, cu structură din panouri chertate din lemn se dezvoltă pe verticală și este destinată pentru hrănirea veverițelor. Cele două niveluri crează un traseu interesant pentru veveriță. Volumetria dinamică și suprafața vitrată din plexiglas permite copiilor observarea hrănirii veveriței. Placajul din draniță închide volumetria și încearcă să comunice cu mediul rural în lumea șurelor.
Un loc de (re)grupare sociala.
Doua zone active, separate de vegetatie. Adancimea ingusta a blatului „forteaza” ocupantul sa se rezume la o ceasca de cafea, si-l indruma la o discutie cu celelalte persoane prezente.
Materiale simple, naturale, cromatica neutra: lemn, metal, pamant, vegetatie, miros de cafea.
Trăim în vremuri în care stilul nostru de viață și obiceiurile sunt într-o continuă schimbare drept urmare și obiectele care ne înconjoară ar trebui să se adapteze acestui trend.
Am creat această noptieră cu dublă funcționalitate astfel încât ea să poată fi folosită atât ca tavă de mic-dejun cât și ca suport de laptop.
Pentru că am conceput acest obiect în mijlocul unei pandemii în care ne-am reamintit cu adevarat valoarea lucrurilor.
….valoarea unei îmbrățișări
Am decis ca această noptieră să ilustreze învățătura acestor vremuri. Prin urmare, noptiera Embrace poartă amprenta acestor timpuri și este o îmbrățisare a două materiale: lemn și metal.
Lemnul reprezintă viul, organicul și este simbolul creșterii și al progresului, iar metalul este un element dur, un simbol al flexibilității și al concentrării.
Am creat astfel o uniune între două materiale diametral opuse: căldura lemnului și raceala metalului.
Am creat astfel o uniune între două materiale diametral opuse: căldura lemnului și răceala metalului.
Detalii urmărite:
- Marginea noptierei rotunjită și frezată la unghi de 45o
- Îmbinare sertarului la unghi de 45o, cu sistem push & pull.
- Tavă din tablă metalică cu margine curbă obținută prin îndoire
- Picior din platbandă metalică cu formă rotunjită la schimbare de plan
Tema de proiectare: realizarea unei piese ce delimiteaza spatiul de intrare de restul locuintei, avand un dublu rol, de element functional – un Cuier.
Spatiul este unul restrans, dar beneficiaza de lumina naturala din abundenta, astfel elementul despartitor a fost conceput translucid; delimitarea este fizica, dar nu si vizuala.
Din cauza constrangerilor de spatiu, a fost conceput un mecanism de mascare a caracterului functional al obiectului, rezultand un design flexibil, prin care ansamblul poate fi privit atat ca paravan despartitor, cat si ca un cuier. Din zona opusa intrarii, caracterul functional este complet mascat, rezultand doar imaginea unui obiect decorativ. Lemnul a fost ales ca si material dominant deoarece intra in armonie cu amenjarea interioara.
un Cuier este flexibil prin design, fapt ce se poate observa prin usurinta cu care a fost adaugat un rand nou de suport de haine pentru cel mai nou membru al familiei, oferindu-i un caracter evolutiv, ce se dezvolta odata cu ea.
Proiect finanțat din timbrul arhitecturii
Sunteți în căutarea unei soluții BIM?
CONSOFT vă ajută să găsiți alegerea optimă.
Misiunea CONSOFT — ca partener de software — este să vă ajutăm să fiți mai productivi și nu în ultimul rând mai eficienți în activitatea dvs. profesională. Sprijinim echipele de specialiști în privința utilizării tehnologiilor și le ținem la curent cu inovațiile care apar în ritm alert.
Oferim industriei construcțiilor soluții software BIM, servicii personalizate și cunoștințe acumulate pe termen lung. Deținem tehnologii care oferă diferiților specialiști participarea într-un flux de lucru OPEN BIM fără bătăi de cap și fără compromisuri.
CONSOFT este unic distribuitor în România al soluțiilor software oferite de firma Graphisoft — Archicad, BIMx, BIMcloud și DDScad.
Conform Institutului de Arhitectură din Australia: “Răspândirea BIM-ului în industrie va îndemna profesioniștii la o formare continuă privind tehnologii, fluxuri de lucru și protocoale”.
Având o echipă cu experiență de peste 25 de ani, CONSOFT vă oferă cursuri de inițiere și perfecționare în programele BIM Archicad, Tekla Structures, AxisVM, Solibri și vă furnizează servicii de consultanță în înțelegerea și implementarea metodei de lucru OPEN BIM.
Mai multe detalii pe https://www.consoft.ro
peste 200 de ani de inovație!
Cu prezență în 28 de țări și având 216 puncte de producție, Wienerberger Group este cel mai mare producător de blocuri ceramice din lume (POROTHERM), producător și furnizor de cărămidă aparentă și placaj ceramic (TERCA), lider de piață în Europa pentru țiglă ceramică (TONDACH) și pentru pavaje de beton (SEMMERLOCK) în Europa Centrala și de Est. În sisteme de țevărie (țevile ceramice STEINZEUG-KERAMO și țevile de plastic PIPELIFE) compania este unul dintre principalii furnizori europeni.
Povestea de succes a grupului a început în Austria în urmă cu peste 200 de ani, iar în România suntem prezenți din 1998. Wienerberger are în România 7 fabrici – 4 unități de producție de cărămidă și 3 unități de producție de pavaje. Avem peste 520 angajați și o rețea de distribuție la nivel național. De asemenea, exportăm produsele noastre în Ungaria, Republica Moldova și Bulgaria.
Ne dorim în continuare ca succesul nostru să fie bazat pe calitate excepțională și pe inovație. Tehnologiile de ultimă oră și experții din domeniu implicați în procesul de producție sunt garanția că produsele finale obținute sunt potrivite proiectelor arhitectonice moderne, performante energetic și mai ales sustenabile.
Mai multe detalii pe www.wienerberger.ro
ALUKÖNIGSTAHL este un furnizor de sisteme de cea mai înaltă calitate din aluminiu, oțel și plastic, precum și componente pentru realizarea arhitecturii contemporane, eficiente din punct de vedere energetic. Astfel susține proiecte de clădiri durabile.
ALUKÖNIGSTAHL operează în România din 1995 și cooperează îndeaproape cu cei mai experimentați producători de construcții de fațade, ferestre și uși de pe piața românească. De mai bine de 60 de ani suntem dealeri exclusivi cu doi producători de sisteme de top: Schüco international KG, lider mondial în sisteme de aluminiu, și Jansen AG, specialist în sisteme de profile din oțel. Această cooperare și dezvoltarea produselor specifice au ajutat ALUKÖNIGSTAHL să devină lider în tehnologie și inovare. Lista de referințe a companiei noastre include numeroase proiecte de birouri, rezidențiale, retail și hoteluri din toată România.
Pe lângă gama extrem de larga de produse care acoperă toate elementele anvelopelor clădirii: ferestre, usi, pereti cortina si luminatoare, sisteme de umbrire, usi rezistente la foc, sisteme de automatizare, oferim o mulțime de servicii dedicate arhitecților, investitorilor și dezvoltatorilor imobiliari, cu competență extinsă de servicii în toate fazele unui proiect de construcție. Compania noastră dispune de echipe de consultanta care dezvolta produse noi și oferă argumente decisive pentru alegerea componentelor optime de sistem pentru un anumit proiect de construcție.
Pentru informații detaliate despre produsele și serviciile noastre, accesați pagina noastră web: www.alukoenigstahl.ro.